E-Ticaret de Pazar Büyüklüğü ve Rekabet Durumu Nedir ?
Ağustos 14, 2022
E-Ticaret Nasıl Yapılır? Başlamak İçin Neler Gerekli ?
Ağustos 24, 2022

Cropped photo of a girl in biker leather jacket sitting on a bench outdoors with her laptop, holding credit card in hand and making online purchases. Internet shopping concept. Close up. view from the back.

Mağaza alışverişlerinizde, kredi kartı ya da banka kartı ile yaptığınız ödemelerde kullanılan POS (Point of Sale) cihazlarının internet alışverişlerinde kullanılan hali, sanal POS olarak adlandırılır. Sanal POS, internet üzerinden yaptığınız alışverişlerin sonunda ödeme yaptığınız alan, yani dijital ödeme servisidir.

Sanal POS, POS cihazları ile aynı mantıkla çalışmaktadır. Sanal POS’un POS cihazından tek farkı, kartınızı bir cihaza okutmak yerine kart bilgilerinizi dijital ortamda girmenizdir. Bu sistem ile ürün ya da hizmet bedeli sizin hesabınızdan satıcının hesabına aktarılıyor.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Bir e-ticaret sitesine sahip olmanız halinde sanal POS kullanarak ödeme işlemlerini pratik ve kolay hale getirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, banka ya da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylanmış olan ödeme kuruluşlarına başvurmak.

Sanal POS başvurusu yapabilmek için bazı kriterlere sahip olmanız gerekir. Bu kriterler şunlar:

SSL Sertifikası: E-ticaret işinde en önemli noktalardan biri güvenilir olmaktır. SSL sertifikası, müşteri bilgilerinin korunması ve sanal güvenliğin sağlanması için kullanılan bir sistemdir.

Ürün: Sanal POS sahibi olmanız için e-ticaret sitenizde satışa hazır ürünlerinizin hazır olması gerekiyor. Banka, site içerisinde satılacak bir ürün görmediği takdirde sanal POS başvurunuzu olumsuz değerlendirecektir.

Sözleşme: Sanal mağazanız da  iptal/iade politikanızı da içeren Mesafeli Satış Sözleşmesi, Hizmet Sözleşmesi gibi sözleşmelerin olması zorunludur.

Sanal POS Başvurusu İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

Sanal POS başvurusu yapmak için gideceğiniz banka ya da diğer yetkili kuruluşlar tarafından istenen evraklar, şirket türüne göre değişiklik göstermektedir bilginize.

Eğer şahıs şirketine ya da ortaklı bir şirkete sahipseniz pos için gerekli olan evraklar

Nüfus cüzdanı fotokopisi,

Vergi levhası,

Ortaklık sözleşmesi,

İmza sirküleri.

Eğer ticari ortaklı bir şirkete sahipseniz pos için gereken evraklar

Vergi levhası,

Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi,

İmza sirküleri.

Sanal POS Nasıl Kullanılır?

Başvurunuzu yapıp sanal POS sahibi olduktan sonra geriye sanal POS un kurulumu ve kullanım aşaması gelmektedir. E-ticaret sitenizden satış yapabilmeniz için sanal POS entegrasyon gerekmektedir. Bu entegrasyon sayesinde e-ticaret siteniz sanal POS sistemi ile iletişim kuruyor ve müşterinin kartından çekilen parayı sizin karta aktarıyor.

Sanal POS’a dair işleyiş süreci oldukça basit bir sistemdir. Müşteri, ödeme ekranına kart bilgilerini girdikten ve sözleşme metinlerini onayladıktan sonra ödeme onayı aldıktan sonra işlem tamamlanmış oluyor. 3D Secure sistemi ile yapılan ödemelerde müşteriye onay kodu gönderiliyor ve müşteri bu kod ile güvenli bir şekilde ödeme onayını vermiş oluyor. Böylece müşteri hesabından düşen bakiye, alıcı hesabına ulaştırılıyor.

Sanal POS Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

7/24 ödeme imkanı sağlamaktadır : Sanal POS’a dair işlemler internet üzerinden gerçekleştiği için istediğiniz ödemeyi istediğiniz saate yapabilirsiniz. İşletmeler, internet erişimi olan her yerden online tahsilat gerçekleştirilir.

Güvenli ve hızlı bir ödeme sistemi:Sanal POS kullanımı güvenlik sertifikası ile mümkün olduğundan ve bankaların gelişmiş güvenlik önlemleri sayesinde ödeme işlemleri hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleşiyor. Bu durum, müşteri memnuniyetini artırmayı ve yeni müşteriler kazanmanızı sağlıyor.

Kolay raporlama ve takip:Sanal POS kullandığınızda sipariş bilgileri, işlemlere ait detaylar gibi bilgileri rahatlıkla raporlayıp arşivleye bilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir