Instagram’ı E-Ticaret için Etkin Kullanmak
Haziran 17, 2021
Pazaryeri Nedir? Pazaryeri Mağazasının E-ticaret Sitesinden Farkı Nedir?
Haziran 21, 2021

E-Ticaret sitelerinde erişim hızları bir hayli önemlidir. Özellikle mobil erişim ile beraber artan veri trafiği sitelerin yükleme hızlarına daha doğrusu online alışveriş sayfalarında olan aşırı yüklemeler ile hızlı erişimlerde birtakım problemleri görmekteyiz. İnternet hızı gelişmelere devam ederken bir taraftan da siteler üstünde uygulanmakta olan yeni teknolojiler aynı ölçüde bu erişimleri yavaşlatabilir. Aynı teknolojiler olumlu yönlerde de bizlere fayda sağlayabilir.
Kullanıcı dostu bir ara yüzü bulunan bir web site tasarımında en önemli unsurlardan biri kolay taranabilir ve kolayca hızlı bir şekilde yüklenebilir olmasıdır. Müşterilerimizin mükemmel bir tecrübe yaşatabilmek için daha siteye ilk girerken performans olarak nitelikli bir hız sunmamız gerekmektedir. Özellikle mobil erişimlerin %90 olduğu bir süreçte bu kısım epey zorunluluk diyebiliriz.
Sizler için bütün dünya genelinde online alışverişte uygulanmakta olan hız optimizasyonuna yön verecek en acil 5 yolu açıklayalım istedik.

  1. Sitenin Boyutunu Azaltabiliriz.
    Web sayfanızda en önemli bileşenleri ele alabiliriz.
  2. Görseller,
  3. JavaScript Kütüphanesi,
  4. CSS Kodlama.
    Özellikle kodlamalar esnasında bulunan CSS içeriklerinde fazla kodlar, kullanılmayan JavaScript’ler ilk sırada olmak üzere web sayfamızı lüzumsuz yere yoran ve zorlayan kodlar bulunabilir. Görsel optimizasyonu ne kadar değerli ise kod optimizasyonu da bu derece önemlidir. Çünkü her kod bir sorgu manasına gelebilir ve bu sorgular sitenin yükleme aşamasında yavaşlatma yaşatır.
    Bir internet sitesinde ortalama yakalamamız gerekli olan giriş hızı 2,5 SN ile 3 SN arasında olmalıdır.
  5. CDN Depolama ve Sunucu Yönlendirmesi Yapılabilir.
    Eğer görseller konusunda ciddi bir yükleme ve kaynak ihtiyacınız varsa cloud çözümler sunan CDN sunucuları ve sunucular arası yönlendirmeler yapan sistemleri tercih edebilirsiniz.
  6. CACHE ve Lazy Load Kullanabilirsiniz.
    Birçok E-Ticarette görmüş olduğumuz gibi site üstünde bulunan ve statik olan görselleri cache mekanizmasıyla hafıza da tutabilirsiniz. Siteye gelen ve yüklenen pek çok içerik, daha sonraki ziyaretlerde aynı sorgulara girmez ve site yükleme de gözle görülür performans gösterir.
  7. Görsellerin Optimizasyonu Yapılmalı.
    E-Ticaret platformların da özellikle sitenin ana sayfasında bir hayli karşımıza çıkan banner/görseller bir hayli nitelikli çalışmalar neticesinde çok büyük MB ‘ lere erişebilir. Ana sayfanızda 4 MB ‘ lik bir Banner olması sitenizin ortalama 15 SN ‘ de açılmasına neden olabilir. Hâlbuki siteniz toplamda 3,5 MB olması beklenir. Tabi bunlar optimizasyonu azami rakamlar. Boyutlar böyle olduğu için her görseli optimize etmeniz gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir