Youtube kanalı tanıtım videosu nedir ve nasıl hazırlanır?
Nisan 2, 2020
Stoksuz E-Ticaret yani Drop Shipping Nedir ve Nasıl Gerçekleştirilir?
Nisan 6, 2020

E-ticarette blog oluşturma ve yazma sırasında yapılan hatalar

E-TİCARET OK AJANS

E-ticarette blog oluşturma ve yazma, değişik tüketici kitlelerine ulaşma, organik ve sosyal yönlendirme trafiği çekme, değişik sitelerden link alarak site değerini yükseltmesi gibi konularda önemli bir  araçtır. Blog oluşturma sürecinde ve ardından, e-ticaret firmalarının kimi konulara ilgi etmesi ve bloglarını iyi kullanmalarını gerekir. Blog oluşturma, yalnızca bazı konular üstünde blog yazmak demek değildir. Blog yazısı hazırlarken de çok dikkat edilmeli .

Blog oluşturma ve yazma sırasında çok sık uygulanan hatalar

Tasarıma önem vermemek

Blog çalışmaları her ne kadar okuma özelliğine yoğunlaşma da dizayn da içeriklerin okunmasına yardımcı olur. Blog planlaması , göze hitap ederek, ziyaretçilerin blog yazılarını daha ferah okumalarını sağlar. Blog tasarımına önem vermediğinizde, yazılarınızı gözü yorabilir, yazı fontlarını daha ufak veya çok büyük  olabilir, mobil cihazlarda bu dizayn iyi görünmeyebilir ve kullanıcıları tecrübenin negatif etkileyebilir. Tasarıma bu sebeple de önem vermeniz önemlidir.

Sadece kendisi ile ilgi duyduğunuz konular üstüne yazmak

Kişisel blog yazarken kendisini  ilgilendiğiniz konulara odaklanabilirsiniz; fakat e-ticaret sitesi üstünde blog oluştuma ve yazma çalışamaları yaparken, isteklerinizi  bırakmanız ve tüketicilerin alakasını çekecek içeriklere yönelmeniz gerekir. Tüketicilere iyi düşnceler  katmak, onları eğlendirmek veya bilgilendirmek içinde konular bulmanız önemlidir. Yalnızca kendisi ile  ilgi alanınız üstünde durduğunuzda, sitenizin amaç kitlenize ulaşamaz ve onların beklentilerini karşılayamazsınız. Bu da blog projelerinizin sonuçsuz kalmasına sebep olur.

Tüketicilerin sorularını yanıtlamamak

Blog oluştma esnasında önceliklerinizden bir tanesi de tüketicilerin sorularını cevaplamak olmalı. Ürün veya hizmetlerinizle alakalı verileri blog bölümlerinizde ayrıntılı bir şekilde ele alabilir ve tüketicileri bilgilendirebilirsiniz. E-ticaret şirketleri çoğunlukla satış merkezli blog çalışmalarına yatırım yaparak, anahtar kelimeler üstünden bu çalışmaları yaptığı içinde müşterilerine önem dayanağı sağlamakta. Bu da tabiki olarak blog içeriklerinin kıymetini ve verimini azaltıyor. Blog kategorilerinizi oluştururken, tüketicilerin soru cevap verdiğiniz içeriklerin de yer aldığı sekmeler oluşturmanız önemlidir.

Sadece satış ve kendi markanız odağında içerikler yazmak

Blog oluşturma sürecinde uygulanan yanlışlardan bir tanesi de yalnızca satış ve marka merkezli içerikler oluşturmaktır. Tüketiciler bundan sonra satış merkezli olan içerikleri fark ediyorlar ve bunlara ilgi  göstermiyor. Bu sebeple de satış ve marka ile ürün merkezli içeriklerin yanında tüketicileri bilgilendirebilecek ve onlara kıymet katacak içeriklere de yer vermelisiniz.

Çok çok jargon kullanmak

İçeriklerinizi yazarken kullandığınız dil de epey önemli. Özellikle yöntem konularda veya sektörle alakalı içeriklerde uygulanan yanlışlardan biri defalarca kez jargon kullanmak oluyor. İçerik ile ilgili bilgisi olan şahıslar bu içerikler anlasa da bu jargona hakim olmayan kişiler , bu terimleri anlamadıkları içinde sayfadan çıkabiliyor.

Tek tip içerik çeşidi kullanmak

Blog oluşturma esnasında içerik türlerinizi de belirleyerek, değişik konseptler hazırlamanız gerekir. İçerik detaylılığı sağlamak değişik amaç kitlelere ulaşmanızı kolaylaştırır. Tek tik içerik türü üstüne yoğunlaştığında blog içerikleriniz sıradanlaşmaya başlayabilir.

Görsel kullanmamak

Blog oluşturma esnasında uygulanan yanlışlardan bir tanesi de blog yazıları içinde resim kullanmamaktır. Görseller, blog yazılarının daha dikkat çekici duruma gelmesini sağladığı gibi sosyal ağlarda paylaşım yaparken, bu görsellerle kullanıcı bloga çekme şansınız da olur.

Uzun paragraflar kullanma ve ara başlıklar kullanmama

Blog yazma esnasında uygulanan sorunlar arasında daha uzun paragraflar yazmak ve yazı içinde ara başlıklar kullanmamak da bulunuyor. İnternet üstünde içerik arayan ve okuyan kullanıcılar içinde kullanıcıları tecrübesi oldukça önemli bir konu oluyor. 

Blog yazılarında daha uzun paragraflar kullanmak, hem PC hatta mobil cihazlarda okumayı zorlaştırıyor. Bu sebeple de paragraflarınızı bölmeniz ve birkaç cümlelik paragraflar oluşturmanız, blog yazılarının okunmasını kolaylaştırıyor.

Bununla birlikte ara başlık tüketimi da bu yazıların okunmasını kolaylaştırmakta. Blog oluştururken, belirlemeniz ve arasına ara başlık tüketimini da eklemeniz gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir