Reklam Ticareti Nedir?
Ocak 4, 2021
İnternetten ne tür firma tanıtım çalışmaları yapılabilir?
Ocak 6, 2021

E-TİCARET OK AJANS

E-ticarete başlamak isteyen herkes, birkaç gün içinde 7/24 açık olan mağazasını açarak tüm Türkiye’ye satış yapabilir.
Türkiye’de e-ticaret piyasası geçen seneden bu yana 9 büyüyerek 83,1 milyon TL’ye ulaştı. İçerisinde bulunduğumuz pandemi arası temassız ticaretin hem tüketici hem de işletmeler için ne kadar ihtiyaç duyulan ve önemli olduğunu bir kere daha gösterdi. İşini dijitalleştirerek bu büyüyen pazarın parçası olmak isteyen KOBİ’ler ve girişimciler içinde yapılması gereken 9 önemli maddeyi ele aldık.

E-Ticarete Başlamak İsteyenler İçinde Yol Haritası
1.Adım: Satmak istediğiniz ürüne karar verin ve güvenin
Satacağınız ürüne karar verirken, bu ürünün hangi problemi çözeceğini veya kullanıcının işini nasıl kolaylaştıracağını düşünmelisiniz. Bütün Türkiye’de satılan ürünleri anlık görmek size fikir verecektir.
Hali hazırda ticaret yapıyor ve işinizi internete ulaştırmak istiyorsak ürüne dair aldığınız kullanıcıları yorumları, satacağınız ürünü tanımak ve sağladığı üstünlükleri deneyimlemek sizi bir adım öne taşıyacaktır.
E-ticarete başlarken bilinmesi gereken ilk şey sabırlı olunmasıdır. 7/24 açık olan bir mağazayla ürünlerinizi milyonlarca insana ulaştırmak içinde sabretmeniz ve kendinize güvenmeniz gerekir.

2.Adım: Bu ürün içinde bir piyasa incelemesi yapın, hedef kitlenizi belirleyin ve stratejinizi oluşturun.
Sektörün bulunduğu durumu, geleceğini ve sektördeki rekabeti gözlemlemek için piyasa incelemesinin yapılması önemlidir. Böylece rakiplerinizin maliyet ve reklam stratejilerini inceleyebilir, tüketicilerin beklentilerini risk almadan gözlemleyebilirsiniz. Piyasa incelemesi yapmak sizi başka markalardan ayrıştıran özellikleri bulmanıza da yardımcı olacaktır. Böylece ürün düzeyinde ayrıştığınız noktaları vurgulayabilir, tüketicilere farklı bir hizmet ve değer sunabilirsiniz.

3.Adım: E-ticaret yapabilmek içinde şirket kurmak mecburiyetinde misiniz?
E-ticarete başlamak ve ürünlerinizi bütün Türkiye’ye satmak için şirket kurmanız gerekir. Bunun asıl nedeni internetten satılan her ürünün faturalandırılması ve vergisinin ödenme zorunluluğudur. Bir farklı neden ise kredi kartıyla ödeme alabilmek için sanal pos başvurularında şirket bilgilerinize gereksiniminiz olmasıdır.
Bir şirketinizin olması müşterilerin gözünde sizi daha emin bir konuma getirecek ve bu önem sizin satışlarınıza direkt etki edecektir.

4.Adım: Siteniz için uygun tasarım şablonunu seçin.
İlk gözlem çok önemlidir. Sitenizin tasarımını sizin dükkanınızın mimarisi gibi düşünebilirsiniz. Bu nedenle sattığınız ürüne ve kategoriye uygun, sizi rakiplerinizden ayıracak ve öne çıkaracak bir tasarım seçmelisiniz.
Ziyaretçilerin sitede geçirdiği zamanı çoğaltmak ve müşterilerinizin memnuniyetini sağlamak için tasarım en önemli unsurlardan biridir.

5.Adım: Ürünlerinizi siteye yüklerken özen gösterin
Ürünlerinizi siteye yüklerken dikkat edilmesi gereken üç neden vardır; ürün adları, ürün açıklamaları ve ürün fotoğrafları. Ürünlerinizi doğru bir şekilde ve basit olarak isimlendirmelisiniz. Rastgele kreatif bir isimdense ürünün ne olduğunu açık bir şekilde anlatan bir ad seçmeniz epey önemlidir.
Ürünlerinizi isimlendirdikten sonra ürün açıklamalarınızı yazmaya başlayabilirsiniz. Ürünün bütün özelliklerini ve boyutunu detaylı bir şekilde yazmalısınız. Ürünün şekli, rengi, hangi maddeden yapıldığı gibi çoğu noktaya değinmeniz size üstünlük sağlayacaktır. Bunun yanında ürünlerinizin hangi problemi çözdüğünü ya da ne tarz ayrıcalıklar sağlayacağını da açıklamalarda belirtebilirsiniz.
Ürün açıklamalarını ilave ettikten sonra ürün fotoğraflarınızı eklemeye hazırsınız. Ürününüzü tüketicinin görmeden satın alacağını unutmayın. Çoğu farklı yönden ve doğal fotoğraflar kullanmanız ürünlerinizi ön plana çıkartacaktır.

6.Adım: Markanıza duyulan güveni çoğaltmak için e-ticaret sitenizi destekleyici sayfalar oluşturun
Kullanıcıların şirketinizi tanıması içinde e-ticaret sitenize kendinizi tanıttığınız “Hakkımızda” sayfası eklemek güvenilirliğinizi sağlayacaktır.
Ürünleriniz ile ilgili size ulaşmak isteyen müşterileriniz içinde ise bir “İletişim” sayfası oluşturmalısınız. Etkileşim bilgilerinizin sahibi olan bu sayfada telefon numarası, adres bilgisi ve e-posta adresi belirtmeniz gerekir.
Ürünlerinizi anlattığınız ve doğru kullanım örneklerini gösterdiğiniz blog yazıları hem pazarlama çalışmalarınızı destekler hatta e-ticaret sitenizin Google ve başka arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir