Z Kuşağı Nedir? E-Ticarete Ne Kadar Yatkındır?
Ağustos 5, 2021
E-Ticaret Nasıl Geliştirilir?
Ağustos 10, 2021

E-Ticaret İzmir - OK AJANS

WhatsApp pazarlaması, uygulamaları markalar ve şirketlerleri kitleleriyle erişim ve diyaloglarını genişletebilmeleri için belli bir kanal içerisine getiren bir stratejinin ismidir. Bir SMS veya arama ücreti yokken video görüşmesi, sesli aramalar ve diğer WhatsApp kullanıcılarıyla sohbet etmenizi sağlamaktadır.
Daha öncelerde, uygulamalar basit bir haberci değeri taşısa da, bugün WhatsApp’ı bir pazarlama içerisinde kullanmak mümkündür. Bununla birlikte insanların birbirleri ile ilişkilerini değiştirmesi ve her bilgiyi viralize etmenin en çözümcü ve hızlı yollarından biri haline dönüşmeye devam etmesidir.

Pazarlama için WhatsApp Kullanma İpuçları
Gönderilen iletileri toplu olarak göndermek istemekteyseniz, gruplar değil posta listeleri oluşturmalısınız. Posta listeleri, bazı kişilere, özel olarak mesaj göndermenin bir diğer yoludur.
Kişisel bir numaraya ve profesyonel bir numaraya sahip olun ve hizmet saatlerini tanımlayın. Akabinde bir Android cihazınız mevcutsa profesyonel numaralarda mutlaka WhatsApp Business kullanın.
Mümkünse, yalnızca reklamcılık ile ilgili olmayan bilgilerin, ipuçlarını paylaşmalısınız. Örneğin, bir güzellik salonunuz var ise, işletme ile ilgili trendleri veya bununla ilgili makaleleri paylaşın.
Zaman oldukça önemlidir. Sadece pazartesiden cumaya kadar olan mesai saatleri için de mesaj göndermelisiniz. Ve bunu bir strateji sahibi olarak kullanmalısınız. Eğer bir restoran sahibiyseniz, günün çıkan menüsünü ve çok iştah açıcı bir fotoğraf ile müşterinizin aç olabileceği bir saat diliminde göndermeyi deneyebilirsiniz.
Mümkün oldukça, bilgisayarınızda WhatsApp Web’i kullanmaya çalışın. Yedekleme sistemlerini etkinleştirmeye koyun ve tüm konuşmaları kaydetmeye koyun. Ne zaman ihtiyacınız olacağını da asla bilemezsiniz. WhatsApp’ı asla pazarlama eylemleriniz için bir platform olarak kullanmayın. Diğer araçların yanında e-posta pazarlamalarını, sosyal medyayı her zaman keşfetmeli ve bu pazarlama türlerini sakın gözünüzün önünden kaçırmayın.
Artık pazarlama kullanımları ipuçlarını öğrendiysek gelin işletme için sizlere nasıl avantaj veya dezavantaj sağlayabileceğini kısa kısa başlıklar halinde beraber bakalım.

WhatApp Pazarlamanın 5 Avantajı
1 — Düşük maliyet (sıfıra yakın)
2 — Hızlı iletişim süreci
3 — Etkileyici ve yaratıcı teklfiler verme ile promosyon oluşturma
4 — Müşteriler ile birebir ilgilenmeler
5 — Fotoğraf, metin, resim, video ve daha fazlasına ek olarak göndermeler

WhatApp Pazarlamanın 5 Dezavantajı
1 — Müşteriler tarafından hızlı cevaplar beklenmesi ile ortaya çıkabilecek sorunlar
2 —Fazla reklam bildirimi
3 — Bazı cep telefonlarında oluşabilecek bellek yetersizliği
4 — Gruplarda oluşan alakasız bilgi miktarı.
5 — Gizlilik kayıpları

Kısacası, bir işletme için yapacağız yatırımların sizler için iyi veya kötü sonuçlar doğurabilmesi. WhatsApp pazarlama içerisinde bu söz konusu olabilmektedir. Avantajlarını ve dezavantajlarını iyi gözden geçirirken işletmeniz için sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir