E-Ticaretin Altın Kuralları
Haziran 2, 2021
PrestaShop Nedir? Nasıl Kullanılır?
Haziran 4, 2021

İşletme sahipleri dijital ortam ayrıcalığından da faydalanarak kendi reklamlarını yapabilme ve ürünlerini pazarlayabilme hakkı elde etmişlerdir. Ses ve görüntü işlevlerini de devreye sokan birçok firma sanal mağazalarında alışveriş yapması için ürünlerinin reklamını yaparak bu şekilde pazarlamaya çalışmaktadırlar.
1- Etkin ve Hızlı Müşteri Talepleri Yönetimi: Müşterilerin hangi ürünleri istediklerini veri tabanı oluşturularak takip edebilirsiniz. Böylece satış reyonları bir kez daha dizayn edilir.
2- E-Ödeme İmkânı: Ücretler internet üzerinden kredi kartı ile ödeme yapabilmektedir. Güvenlik açısından 3D secure tercih edilmektedir. Ödemenin internet ortamında gerçekleşmesi firmalar yönünden lojistik alt yapıda tasarruf sağlanmasına neden olur.
3- Etkileşimli Tedarik Zincir Yönetimi: Firmaların müşterilerine verdikleri hizmeti, ne, nereye, ne zaman, hangi zamanda ulaştırmaları gerektiği ve var olan idari sistemin internette alıcı ile satıcı arasında avantaj olarak etkileşim olarak gösterilmiştir.
4- Etkileşimli Stok Yönetimi: Stok yönetimi değişik bir özelliğe sahiptir. Ürünlerin ne kadar, hangi süre ve markayla stokta olacağının yönetimi de internet üzerinden gerçekleşmektedir.
5- Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetlerinde Etkinlik ve Hız: Zamandan tasarruf ederek, verilen hizmetin niteliği birçok ölçüde arttırılır. Bunun sebebi sonuca hızlı gidilmesi ve alışverişin hızlı yapılmasıdır.
6- Birebir Pazarlama: Tüketiciye direk olarak ulaşılır ve pazarlama yapılır. E-ticaretin gelişmesi bazı zorlukları da getirmiştir. Bunlar; pazar koşullarına uyumlu olmaması, hasarlı ürünün yenilenmesindeki sorunlar, teknolojinin getirdiği yeniliklere uyum sağlanamaması, firmaların ürünlerini tanıtma da yetersiz olması, dağıtımın gerçekleştirilememesi ve lojistik destekten yararlanamamasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir